×
×

ROTTERDAM

Michael Lee Dudley
Uppdragsansvarig

Michael Lee Dudley

Operativ Chef & Partner
Arkitekt SAR/MSA

+46 (0)723 959 391 / michael@urbandesign.se

Team: Agneta Pettersson, Erik Jarlöv, Helena Glantz, Teodor Åström, Alessandra Milazzi, Simon Cauderan, Meri Serra, Ricard Aronsson, Thomas Touma

Projektinformation

Kund
Kungsleden
Plats
Stockholm
Status
Pågående

Uppdraget har varit att tillsammans med Kungsleden skapa en ny vision för Kv. Rotterdam, som ligger i det snabbväxande Norra Djurgårdsstaden. Byggnaden från sent 90-tal var i stort behov av renovering och modernisering för att konkurrera i den snabba utvecklingen på kontorsmarknaden. Konceptet fick namnet The Rotterdam District och vårt arbete har inkluderat en omfattande ombyggnad och fasadrenovering med fokus på gatunivån och ett nytt kommersiellt koncept. Vi har även varit med och gjort inplaceringsskisser, kontraktsunderlag och byggprojektering för de nya hyresgästerna som nu fyller huset.

 

Byggnaden förvandlas från att ha haft en hyresgäst – SVT, till att vara en multi-tenant fastighet med ett nytt serviceutbud. En särskild utmaning har varit att skapa bättre kontakt med stadsmiljön genom att bryta ner nivåskillnaden mellan gatan och bottenvåningen, samt att hitta utrymmen för nya mat- och dryckeskoncept. Dessa strategiska tillägg, kombinerade med en ny skimrande fasad i plåt, kommer att förstärka husets roll som en ny, självklar hub i den omdanade stadsdelen.

 

Uthyrningen gick över förväntan med mera än halva huset fylld efter mindre än ett år. Kungsledens kunniga projektgrupp har varit en fantastisk sparringpartner och vi ser fram emot flera projekt tillsammans.