×
×

Hansen advokatbyrå

Agneta Pettersson
Uppdragsansvarig

Agneta Pettersson

Arkitekt MSA

+46 (0)704 221 361 / agneta@urbandesign.se

Team:

Projektinformation

Kund
Hansen advokatbyrå
Plats
Stockholm
Status
Färdigställt 2022
Fotograf / Bildbyrå
Robin Hayes

På Blasieholmen med utsikt över Strandvägen har Urban Design ansvarat för inredningen av advokatbyrån Hansens befintliga kontor. 

Hansen har en unik profil för att vara ett advokatkontor, både vad gäller sitt erbjudande, sitt fokus på träning och hälsa samt deras grafiska profil. Önskemålet var att skapa en plats där alla skulle känna sig hemma. Inredningskonceptet tog därför avstamp i den befintliga inredningen, där färgsättningen behölls och kompletterades med en ny palett. Alla möbler har fått vara kvar, även om vissa har tillkommit. För att göra kontoret mer personligt har vi, i samarbete med en rådgivare, köpt in konst- och prydnadsföremål, samt några nya möbler på auktion.

En analys av arbetssättet visade på behovet av olika typer av mötesplatser som både skulle kunna vara formella, informella och relationsbyggande. I anslutning till entrén togs en korridor bort vilket möjliggjorde för ett större rum med loungeyta. För digitala möten har mindre rum för en person byggts med höj- och sänkbara bord. De större mötesrummen varierar i utformningen för att kunna erbjuda olika typer av möten; ett för det mer intima samtalet utan skärmar, ett klassiskt styrelserum samt ett med högre bord och soffgrupp. 

Läs mer om uppdraget >