×
×

God jul och ett gott nytt år önskar vi på Urban Design!

2022 var året då vi äntligen återvände till det fysiska kontoret med förnyad kraft. Vi hittade nya sätt att kombinera samarbete på plats med användning av digitala verktyg, modellarbete i verkstaden och flexibelt hemarbete beroende på individuella behov. Under året har vi även lärt oss mer om hur vi kan kombinera parametriska modeller med fysiska skissmodeller i olika material. En slutsats är att den förändring vi genomgick på grund av pandemin nu på allvar leder till en förbättring av våra arbetsmetoder på lång sikt!

Parallellt med detta anpassar vi även våra lokaler och drar lärdomar av våra undersökningar av olika arbetssätt, något vi kan föra över i projekt med våra kunder utifrån deras specifika behov och tillsammans med dem få nya erfarenheter. Så har exempelvis landskapsarkitekterna på Funkia och advokaterna på Hansen bidragit till nya insikter när vi samarbetat kring deras nya kontor.

Vi fortsatte under året med våra uppdrag i innovativa branscher. I Stockholm Exergis koldioxidinfångningsanläggning BECCS Stockholm, ett industricampus för en framgångsrik utmanare inom energisektorn samt nya leveranssäkra ställverk för Ellevio i samarbete med NCC samarbetar vi med spetskompetenser inom bland annat energiomställning, stadsbyggnad, landskapsarkitektur, trafik- och byggnadsteknik.

Under året har hyresgästerna flyttat in i kvarteret Prisma i Nacka, vårt första större bostadsprojekt med 174 hyreslägenheter i samarbete med Sveafastigheter bostad. Samtidigt pågår detaljplanearbete för ytterligare tre bostadskvarter med Sveafastigheter i Östberga, kontor och hotell vid Västberga tillsammans med Skanska samt för utveckling av ett kontorshus i centrala Örebro i samarbete med Castellum.

Året har varit minst sagt händelserikt och trots en bistrare marknad, en turbulent omvärld och växande oro för jordens klimat känner vi hur vårt arbete kan bidra till förändring, ge oss drivkraft och tillförsikt att bra saker kan hända.

Vi ser fram emot att ses igen 2023!

God jul och gott nytt år
Urban Design

No Comments

Post A Comment