×
×
 

Från formella till relationsskapande möten

Från formella till relationsskapande möten

Tredje gången gillt! På Blasieholmen med utsikt över Strandvägen har Agneta Pettersson, inredningsarkitekt på Urban Design, hjälpt advokatbyrån Hansen med expansionen av deras kontor. Det är tredje gången som vi jobbar tillsammans och den här gången stod mötesrummen i fokus, berättar Agneta. 

– Hansen har en unik profil för att vara ett advokatkontor, både vad gäller sitt erbjudande, sitt fokus på träning och hälsa samt deras grafiska profil. Arbetet började, såsom vi brukar inleda dem –  med en analys. Fler mötesytor behövdes då de mötesrum som fanns var få och ofta upptagna, säger Agneta Pettersson. 

Analysen visade att mötesrummen som var dimensionerade för större sällskap ofta nyttjades av små grupper. Det fanns även ett behov av olika typer av mötesplatser som både skulle kunna vara formella, informella och relationsbyggande. 

Resultatet blev att en korridor och en mellanvägg togs bort och vi kunde återskapa ett stort rum med plats för en loungeyta i anslutning till entrén. I de större mötesrummen skapades en variation och bredd i hur mötet skulle kunna ske; ett med ett runt bort som fokuserar på det intimare samtalet utan skärm, ett klassiskt ”styrelserum” samt ett med högre bord och soffgrupp. För digitala möten har mindre rum för en person byggts med höj- och sänkbara bord och bra belysning.    

Inredningskonceptet tog avstamp i den befintliga inredningen. Färgsättningen behölls och kompletterades med en ny palett. Väggar målades om och alla möbler fick vara kvar, även om vissa nya tillkom som bland annat inhandlades på auktion. I samarbete med en kunnig rådgivare gjordes konst- och prydnadsinköp för att göra kontoret än mer personligt.   

– Det här är tredje gången som jag jobbar med Hansens kontor och det är roligt att kunna utveckla det som vi tidigare skapat tillsammans. Att gestalta någons kontor handlar om att skapa en plattform som alla känner sig hemma i, vilket jag tror att vi lyckats med här, avslutar Agneta. 

Fakta

  • Kund: Hansen advokatbyrå
  • År: 2022
  • Plats: Stockholm

Foto: Robin Hayes

No Comments

Post A Comment