×
×

SUNDBYBERG’S SWIMMING HALL

Erik Jarlöv
Assignment Manager

Erik Jarlöv

CEO & Partner
Architect SAR/MSA

+46 (0)708 277 704 / erik@urbandesign.se

Team: Anna Undén, Stina Eriksson

Project Information

Client
Sundbybergs Stad
Location
Sundbyberg
Status
Completed 2015
Photographer
Per Kristiansen
Awards
Hedersomnämnande i Stora Kakelpriset 2015

Due to large population growth in the municipality, the public swimming hall needed to be expanded and renovated. The original building from 1978, designed by Åke Östin was in need of modernization. The new extension we designed forms its own distinct volume that turns its gaze to the west with a panoramic view of the sport’s field. This new volume is inscribed by two parallel timber clad walls, that spring from the rough wood-plank formwork of the concrete foundation. The building seems to rise from the granite rock on the site, in the meeting between the original building above and the flat plane of the sporting area below.