×
×

SJÖVIKSBACKEN

Helena Glantz
Assignment Manager

Helena Glantz

Process Manager & Partner
Architect SAR/MSA

+46 (0)704 869 122 / helena@urbandesign.se

Team: Yasemin Yilmaz, Karin Ask

Project Information

Client
Stockholm Exergi and the City of Stockholm
Location
Årstadal
Status
Completed 2017
Photographer
Robin Hayes
Collaboration
Nyréns Landskap

A new pumping station for district heating has been created along the street -– Sjöviksbacken´s east-facing slope. A cast in-situ concrete façade appears to have a horizontal crack in it that reveals a surface of warm red colored wooden ribs. The edges of the crack form informal seating areas, while the roof of building has become an extension of the park above and a playground for ball sports for the many children that have recently moved into the rapidly urbanizing area.